Sivas'ta anız yangını! 200 saman balyası küle döndü

Sivas Gemerek'te anız yangını nedeniyle birçok saman balyası küle döndü. Yangında 60 dönümlük alan zarar gördü.

Sivas'ta anız yangını! 200 saman balyası küle döndü

Sivas’ın Gemerek ilçesinde bir tarlada anız yangını nedeniyle 200 saman balyası kül oldu. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Saman balyalarıyla birlikte umutlar da küle döndü. Sivas’ın Gemerek ilçesinde çıkan anız yangınında alevler arasında kalan birçok saman balyası yanarak kül oldu. Öğrenilen bilgilere göre Gemerek merkezi Atakent civarı yakınlarında A.C’ye ait tarlada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Hava şartlarının rüzgarlı olması nedeniyle yangın büyük bir alana yayıldı. Alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar ise durumu yetkililere bildirdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

VATANDAŞLAR YANGINI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTI

Çevredeki vatandaşlar ve polis ekipleri, kendi imkanları ile itfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar yangını söndürmek için büyük bir mücadele verdi. Alevler arasında kalan yaklaşık 200 saman balyasının da küle döndüğü yangında 60 dönümlük alan zarar gördü. Olay yerine giden itfaiye ekipleri hızlı bir şekilde yangını söndürme çalışmalarına başladı.

Yangında yaralanan ya da hayatını kaybeden olmaması ise sevindirdi. Öte yandan ekipler, yangınla ilgili inceleme çalışmalarına başladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER