Şırnak'ta işçileri taşıyan araca Kuzey Irak'tan saldırı! 1 kişi hayatını kaybetti

Öğle saatlerinde Silopi ilçesinde yaşanan olay ülke gündemine oturdu. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldığı bildirildi.

Şırnak'ta işçileri taşıyan araca Kuzey Irak'tan saldırı! 1 kişi hayatını kaybetti

Uzun bir süre sonra Şırnak'tan gelen patlama haberi kısa sürede günün en çok konuşulan konularından birisi oldu. Bölgede faaliyet gösteren bir maden ocağında çalışan işçileri taşıyan araca saldırı gerçekleştirildiği öğrenildi.

BAKAN YERLİKAYA KONUNUN DETAYLARINI AÇIKLADI

Yaşanılan durumun ardından patlayan aracın içinde yer alan işçileri kurtarmak adına olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. İşçileri taşıyan araca düzenlenen saldırı ile ilgili detaylı bilgi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi.

Şırnak'ta işçileri taşıyan araca Kuzey Irak'tan saldırı! 1 kişi hayatını kaybetti

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından gerçekleştirilen saldırının detaylarını kamuoyu ile paylaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya dair "Milli Savunma Bakanlığımız ile birlikte yaptığımız ilk incelemeler neticesinde; Irak'ın kuzeyinden gerçekleştirilen saldırının, bölgede işletilen kömür ocağıyla ilgili husumetten kaynaklandığı değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

SALDIRININ ACI BİLANÇOSU

Bakan Yerlikaya saldırı sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 8 kişinin ise yaralandığını söyledi. Olayın ardından bölgede başlatılan çalışmaların sürdüğü aktarılırken yaralıların tedavisinin Silopi Devlet Hastanesinde devam ettiği öğrenildi. Saldırıya dair ilerleyen süreçte yeni bilgilerin gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER