Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik Gürz-12 operasyonları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik olarak Gürz-12 operasyonlarının başlatıldığını duyurdu. Şırnak'ın Cudi Dağı kırsalında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsal barınma alanlarının imha edildi.

Bölücü terör örgütünün kırsal barınma alanlarının imha edilmesi amacıyla düzenlenen operasyonlar tüm hızı ile devam ederken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün yeni bir operasyona daha başlandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında Şırnak'ın Cudi Dağı kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik olarak Gürz-12 operasyonları düzenlendiğini açıkladı.

GÜRZ-12 OPERASYONLARI BAŞLADI!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Cudi Dağı kırsalında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsal barınma alanlarının imha edilmesine yönelik "Gürz-12" operasyonlarının başlatıldığını bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şırnak'ın Cudi Dağı kırsalında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsal barınma alanlarının imha edilmesine yönelik "Gürz-12" operasyonlarının başlatıldığını belirtti.

Operasyonların Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katılımıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Yerlikaya, operasyonlarda 753 el bombası, bin el bombası fünyesi, 2 bin elektrikli fünye, 11 AK-47 Piyade Tüfeği, 5 Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 3 RPG-7 Roketatar, 2 PKM makinalı tüfek, 1 adet 60 milimetrelik havan, 2 kilogram patlayıcı madde ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildiğini aktardı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütü ile mücadelesi devam ederken kış mevsimi öncesi kırsal alanda bölücü terör örgütü mensuplarının barınma alanlarına yönelik operasyonları da hız kazandı. Teröristlerin inlerini başına yıkan Mehmetçik çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi de ele geçirdi.

Kaynak: İHA