Şırnak Gabar'da petrol arama kulesi devrildi! 3 kişi yaralandı

Öğle saatlerinde gelen haber kısa sürede gündem oldu. Yaşanan kaza sonrasında olay yerine çok sayıda ekibin sevk edildiği öğrenildi.

Petrol arama faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı Doğu Anadolu bölgesinden gelen haber vatandaşların korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. Yakın dönemde büyük çaplı şantiye ve iş yeri kazalarının yaşandığı Türkiye'de bir olayda Şırnak'ta yaşandı.

İŞÇİLER ENKAZ ALTINDA KALDI

Edinilen bilgiye göre Şırnak'ta bulunan Gabar Dağında yer alan bir sondaj kulesi henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı devrildi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına bağlı şantiyede yaşanan kazada devrilen kulenin altında kalan vatandaşların olduğu haberi sonrasında olay yerine çok sayıda ekibin sevk edildiği öğrenildi.

Şırnak Gabar'da petrol arama kulesi devrildi! 3 kişi yaralandı

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yaşanan kaza olayı sonrasında son durumu kamuoyu ile paylaşmak adına Şırnak Valiliği bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"AFAD, UMKE, İtfaiye, TPİC ve TPAO uzman ekipleri ve Jandarma ekiplerimiz ivedilikle olay mahalline intikal ederek kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında kalan 3 işçiden 2’si yaralı olarak kurtarılmış,1 işçimiz helikopterle hastaneye kaldırılmış, kurtarılan diğer işçimizin hastaneye nakil işlemlerine başlanmıştır. Enkaz altında kalan diğer işçimizi kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir"

Enkaz altında kalan daha fazla işçi olduğu haberi bu gelişme ile teyit edilmiş olundu. Olayın ardından yaşananları endişeli bir şekilde takip edenlerin tek temennisi bir can kaybı olmadan tüm işçilerin mahsur kaldıkları yerden kurtarılması oldu.

Kaynak: İHA