Sınavdan önce yapılması gerekenler! Bunlara dikkat!

8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) saatler kala büyük heyecan yaşanıyor. Uzmanlar ise sınav ile ilgili önemli son uyarıları yapıyor.

Sınavdan önce yapılması gerekenler! Bunlara dikkat!

YKS sınavına 1 günden az bir süre kalmışken, hem öğrenciler hem de veliler büyük heyecan yaşıyor. Uzmanlar, sınav kaygısını azaltmak ve sınav öncesi unutulmaması gereken noktaları hatırlatmak için uyarılarda bulunuyor.

Eğitimci Bilal İbrahim Bacaksız, 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adaylara son uyarıları vererek, dikkat edilmesi gerekenleri söyledi. Eskişehir'de kurduğu online eğitim platformu ile öğrencilere internet üzerinden özel ders alma imkanı sunan Bilal İbrahim Bacaksız, YKS öncesinde adayların sınavdan önceki son gün neler yapması gerektiğini anlattı.

Sınavdan önceki günde rutin davranışların korunması gerektiğini ifade eden Bilal İbrahim Bacaksız, adayların ailelerini de uyararak, “Bu hafta sonu cumartesi ve pazar günü Yükseköğretim Kurumları Sınavı karşımıza çıkıyor. Cumartesi günü yani 8 Haziran'da öğrencilerimizin Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) gireceğini görüyoruz. Ardından 9 Haziran'da ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) kısmına girecekler. Bana kalırsa öğrencilerimiz şu anda rutinlerini bozmasınlar ve mümkünse dışarıdan pek de yemek yemesinler. Yağı farklı gelebilir veya işte yemeğin herhangi bir sıkıntısı sınavda öğrencimizi zora sokabilir" dedi.

Sınavdan önce yapılması gerekenler! Bunlara dikkat!

UYKU ÇOK ÖNEMLİ!

Öğrencilerin sınav akşamı yattıklarında güzel rahat bir uyku uyumaları gerektiğini söyleyen Bacaksız, "Kahvaltıya baktığımızda dengeli hafif bir kahvaltı yapsınlar. Mesela Anadolu'da okunmuş pirinç, okunmuş su gibi şeyleri öğrenciye vermeyi lütfen abartmayalım" ifadelerini kullandı.

Bacaksız, kimlik ve sınav giriş belgelerinin kolay görünür bir yere konulması gerektiğini anlatarak, "Sınavdan bir gece önce sınav giriş belgesini kimlik kartımızı kolay görülebilir bir yere koyalım. Sınav günü salona gittiğimizde ve unuttuğumuzu fark ettiğimizde, hemen birilerini arayıp, herhangi bir kişinin onu bulunduğu yerden alıp getirebilmesini sağlayalım. Ayrıca, sınav sabahı öğrencilerimizin yapması gereken şeyler şunlardır; kahvaltımı yaptım, rahat bir kıyafet giyindim ve evden çıkacağım. İkincisi, bazı öğrencilerimiz ilçelerden şehir merkezine geliyor. Bu durumda kimliğini unutabiliyor. Öğrencimiz yapması gereken şey şudur; vakit kaybetmeden nöbetçi nüfus müdürlüğüne gitsin. Bunu herkes bilsin lütfen. O gün nöbetçi nüfus müdürlüğü oluyor ve öğrencilerimiz geçici kimlik belgelerini alıp sınav salonuna gelebiliyorlar" dedi.

Sınavdan önce yapılması gerekenler! Bunlara dikkat! - Resim : 2

"NORMAL ZAMANLARDAN YARIM SAAT YA DA BİR SAAT ÖNCE EVDEN ÇIKSINLAR"

Bacaksız, "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) belirlediği son bir giriş saati vardır. Ondan yarım saat önce hiç değilse öğrencilerimiz sınav yerlerine varsınlar ve bilhassa şehir merkezlerinde trafik o gün daha yoğun olacağı için rutine göre mümkünse normal zamanlarından yarım saat ya da bir saat önce çıksınlar" değerlendirmesinde bulundu.

Cevap kağıdı işaretlemelerinin önemine de değinen Bilal İbrahim Bacaksız, “Öğrencilerimizin sınav salonunda aldıkları kalemlerin arkalarını da açsınlar. İki kalemin arkasını da açtıklarında bu çocukların ellerinde 4 tane kalem olacak ve sınav sırasında işi gücü bırakıp kalem açmakla uğraşmayacaklar ve zaman kaybetmeyecekler" ifadelerini kullandı.

Bacaksız, sınav anında kodlama yaparken sorun yaşanmaması için soruyu çözdükten sonra kodlamayı sonraya bırakmadan hemen işaretlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER