Sinan Ateş davasında sanıklara müebbet hapis cezası istendi

Sinan Ateş davasında son kararlar veriliyor. Buna göre davanın baş sanıkları için savcılık tarafından 15’den 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sinan Ateş davasında sanıklara müebbet hapis cezası istendi

Gündemin önemli konularından biri olan Sinan Ateş davasında sona yaklaşıldı. Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 şüphelinin yargılandığı davada sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş için savcılık tarafından müebbet hapis cezası istendi.

DAVA EYLÜL AYINA ERTELENDİ

Sözcü’nün haberine göre Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında görülen davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı, duruşma 30 Eylül'e ertelendi.

Savcı, sanıklar Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un olayda, "müşterek fail" olarak yer aldığını belirterek, bu kişilerin Ateş'i "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9'ar yıldan 15'er yıla kadar hapsini istedi. Özyağci'nin ayrıca "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla hapsi talep edildi.

Sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın "suça azmettiren" sıfatında olduğunu bildiren savcı, Çep ve Demirbaş'ın, Ateş'e yönelik "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesini istedi.

Sanıklar M.U., A.M.G, M.C.Ç, E.Y., Z.A., H.S., U.K., C.G., U.E., Ç.Z. ve A.A.’nın "iştirak halinde işlenen suça yardım eden fail" olarak kabul edilmesi yönünde görüş bildiren savcı, bu kişilerin "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Mütalaada, sanık Alper Atay'ın "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

3 SANIĞA BERAAT

Savcı, Sinan Ateş'in öldürüldüğü olayda kullanılan motosikletin satıcısı olarak iddianamede yer alan sanık Mehmet Y., cinayetin ardından Çep'in otelde kalmasına yardım ettiği öne sürülen sanık Erdem K. ve tetikçilerin görüşme yaptığı otoparkın ortağı olduğu ifade edilen sanık Osman B.'nin ise beraatına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER