Sigortacılık ve Özel Emeklilik Denetleme Kurumu 20 personel alacak!

Kamuda çalışmak isteyen kişiler için Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetileme Kurumu tarafından 20 Uzman Yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Denetleme Kurumu 20 personel alacak!

Bugün Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetileme Kurumu tarafından yapılacak personel alımı için şu şekilde duyuru yapıldı;

1) Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumuna, İstanbul'da istihdam edilmek üzere 20 (yirmi) Sigortacılık Uzman Yardımcısı ünvanında meslek personeli alınacaktır.

2) Giriş sınavı; yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır.

3) Giriş sınavının yazılı aşamasına atama yapılacak kadro sayısının 20 (yirmi) katı aday çağrılacaktır.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu 20 Uzman Yardımcısı Alacak

Resmi Gazete'de yayımlanan personel alım ilanına göre toplamda 20 uzman yardımcısı alınacağı öğrenildi. Başvuru için gerekli olan tüm detaylar şu şekildeydi;

screenshot-32.png

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yayımlanan ilana göre başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları şu şekilde verildi;

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

2) 01.01.2023 tarihi itibarıyla 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak.)

3) ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılmış olan KPSS Lisans sınavına girmiş olmak ve başvurulacak alanlar için aşağıda belirtilen mezun olunması gereken lisans programları, KPSS puan türleri ve KPSS taban puanı şartlarını taşımak.

SINAV DETAYLARI BELLİ OLDU!

Yapılacak olan sınav için detaylar şu şekilde verilmişti;

1) Yapılan başvurularda aranılan şartları taşıyan adayların puan türlerinden, en yüksek puanı alan adaydan başlanarak bir sıralamaya tabi tutulur. Yapılan sıralamada, atama yapılacak kadro sayısının 20 (yirmi) katı aday arasına girmiş olanlar yazılı sınava kabul edilir.

2) Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da giriş sınavına katılmaya hak kazanır.

3) Süresi içerisinde yapılmayan başvurular ile eksik belge ve bilgiyle yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

4) İstenen belgelerde, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hak talep edemez ve haklarında suç duyurusunda bulunulur.

screenshot-33.png

Giriş sınavının yazılı aşaması, 16 Aralık 2023 Cumartesi günü İstanbul'da yapılacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Bununla birlikte başvuru yapacak olan vatandaşların 06 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 09.00'dan 20 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinde Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım üzerinden başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

SONRAKİ HABER