Sigaraya yeni zam geliyor açıklaması!

Sigara fiyatlarına Temmuz ve Ağustos aylarında zam yapılmasının ardından Eylül ayında da zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Sigaraya yeni zam konusunda önemli bir açıklama yapıldı.

Sigaraya yeni zam geliyor açıklaması!

Sigara fiyatlarına yapılan zamlar tiryakilerin canını sıkmaya devam ediyor. Temmuz ayında maktu vergi ve ÖTV artışı ile sigaraya ilk zam yapılmıştı. Sonrasında sigara grupları Ağustos ayında da bir zam yaptılar. İki ay üst üste sigaraya zam yapılınca üçüncü zam için bir beklenti oluşmuştu. Eylül ayında sigaraya yeni bir zam uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken çok önemli bir açıklama geldi.

ZAM GELİYOR AÇIKLAMASI

Sigara zammı ile ilgili olarak yine haberi Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar duyurdu. Sigara için yeni bir zam hazırlığı olduğunu iddia eden Erol Dündar, “Enflasyon düşüyor ama sözde bir düşüş yaşanıyor. Eylül ayı içerisinde sigara fiyatlarına 3 TL ile 5 TL arasında yeni bir zam yapılmasını bekliyoruz. Esasında sigaraya zam yapılacak tarih belli ve biz de bu tarihi biliyoruz. Aksama olabilir ve biz yalancı konumuna düşeriz diye bu tarihi açıklamıyoruz. Eylül ayının ortası gelmeden sigara zammı açıklanır diyebiliriz.” dedi.

Sigara fiyatlarına yapılacak olan zam ile beraber sigara tiryakilerinin de giderleri artacak. Eylül ayında da sigaraya 5 TL zam gelmesi durumunda 3 ayda sigaraya yapılan zam ortalama 15 TL’yi bulacak. Zammın Eylül ayı ile son bulacağı konusunda da herhangi bir garanti yok. Yıl sonuna kadar sigaraya zam yapmak sigara gruplarının inisiyatifinde olacak.

YENİ VERGİ ARTIŞI OLMADI

Sigara üreticisi firmaların sigara fiyatlarına zam uygulamalarının nedeni de merak ediliyor. Temmuz ayında sigara için vergi artışı yapılmış ve bu da fiyatlara yansıtılmıştı. Şu anda gelmesi beklenen zammın ise vergi artışı ile ilgisi bulunmuyor. Firmalar artan maliyetleri fiyatlara yansıtıyorlar. Bu durum da sigara tiryakilerinin masraflarını biraz daha arttırmış olacak.

SONRAKİ HABER