Sigaraya yeni zam geliyor

Yılbaşından bu yana peş peşe gelen zamlar vatandaşların canını sıkmaya devam ediyor. Son olarak aktarılan habere göre sigara fiyatlarına yeni zam geleceği duyuruldu.

Sigaraya yeni zam geliyor

Sigara zammına ilişkin açıklama Özgür Aybaş tarafından yapıldı. Aybaş, yaptığı açıklamasında 1-2 hafta sonra sigara fiyatlarına zam geleceğinin sinyalini verdi. Peki, sigara ne kadar zam gelecek?

“1-2 HAFTAYA YİNE SİGARA ZAMMI..”

Aybaş, sigara fiyatlarına zam geleceğine ilişkin yaptığı açıklamasında, “1-2 haftaya yine sigara zammı gelirse Yav yeter artık bu kadar da değil dermişiniz” ifadesini kullandı. Bunun üzerine vatandaşlar sigara fiyatlarının ne zaman artacağını merak etmeye başladı.

Sigaraya yeni zam geliyor

TEMMUZ AYINDA DA ZAM YAPILMIŞTI

Son olarak haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra Özel Tüketim Vergisi de açıklanmış, sigara fiyatlarının yanı sıra alkol ve akaryakıt fiyatlarına da ÖTV zammı gelmişti. Pek çok sigara markası o ay zammın tamamını uygulamamıştı. Ancak temmuz ayında sigaraya kalan zamlı fiyatlar yansıtılmıştı.

3-4 TL’LİK ZAM BEKLENİYOR

Temmuz ayındaki zam sonrasında 62 TL’lik bir sigaranın fiyatı 71 TL’ye çıkarken, 65 TL’lik sigara da 75 TL’den satılmaya başlandı. Eylül ayında sigara fiyatlarına şu an için ne kadar zam geçişinin olacağı bilinmiyor. Ortalama olarak 3-4 TL’lik bir zam yapılacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tütün fiyatına da geçtiğimiz günlerde zam geldiğini ve 165 TL’ye çıktığını açıklamıştı. Bu zamdan yakın zamanda normal sigaraların da etkilenmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER