Sigara zammı furyası devam ediyor! Philip Morris grubuna zam geldi

Haftalardır sigara tiryakilerini üzecek haberler gelmiyor. Peş peşe yaşanan fiyat artışları ile bir paket sigaranın fiyatı 100 liraya doğru adım adım gidiyor.

Sigara zammı furyası devam ediyor! Philip Morris grubuna zam geldi

ÖTV zammı ve diğer fiyat artışları ile çok yüksek oranlara gelen sigara fiyatı büyük bir tepkiye neden oluyor. Bir paket sigaranın bu kadar pahalı olmaması gerektiğini ifade eden vatandaşlar fiyatların duracağı konusunda ümitsizliğini dile getiriyor.

RAKAMLAR DURMUYOR

Konu ile ilgili olarak en çok satılan sigara markalarını bünyesinde bulunduran Philip Morris grubunun bir kez daha zamlandığı bildirildi. Açıklanan güncel liste ile beraber bu gruptaki en pahalı sigara 73 en ucuz sigara ise 66 TL oldu.

Bu yeni liste ile beraber bir hesaplama yapıldığında günde 2 paket sigara tüketen birisi en pahalı sigaradan aldığında günde 146 ayda ise 4380 TL ödemek zorunda kalıyor. Bu rakamın sigara tüketiminin ne kadar büyük bir maddi yük haline geldiğini gözler önüne serdi.

TİRYAKİLERDEN TEPKİ

Farklı sigara gruplarından da benzer fiyat artışları yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak sigara tiryakilerini üzecek yeni haberlerin gelmesi ön görülüyor. Sigara kullanan vatandaşlar ise son gelen haberlere dair tepkisini göstermek için bir kez daha sosyal medyayı tercih etti.

SONRAKİ HABER