Sigara ile mücadelede yeni dönem! Yasa çalışmalarında sona gelindi

Hükümetin sigara kullanımını caydırmak için atmış olduğu adımlara yenileri ekleniyor. Konu ile ilgili önümüzdeki günlerde meclise bir yasanın gelmesi bekleniyor.

Sigara ile mücadelede yeni dönem! Yasa çalışmalarında sona gelindi

Sık sık çeşitli miktarlarda zamlanan sigara fiyatları tiryakileri üzmüş, zamların devamının gelebileceği işaret edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da İngiltere'de 2009 doğumlulara sigara satılmaması uygulamasının benzerinin burada uygulanabileceği ifade ederek bu konuda kararlı olduklarını ifade etmişti.

Tütün ürünlerine karşı verilen mücadelede yeni bir döneme geçilmesinin hazırlığı içinde olduğu ifade edildi. Ülkemizde her yıl binlerce insanın hayatını kaybetme sebebi olan sigara ile ilgili belirli tarihte doğanlardan sonrasına satışın yasaklanma ihtimali üzerinde duruluyor.

FİRMALARA BİR VERGİ DAHA

Sigara içilmesinin bireysel ve toplumsal sağlığa olumsuz etkisine ek olarak çevreye de kötü etkileri oluyor. Sigara içenlerin çevreye attığı izmaritler hem görüntü hem de sağlık açısından olumsuz yönler barındırıyor.

Bu nedenle yapılması beklenen yeni düzenlemede bu konu üzerinde de durulacağı ve tütün firmalarına izmarit vergisi getirileceği ifade ediliyor. Yurt dışında başka ülkelerin bu konulardaki uygulamalarının incelendiği ifade edilirken, yakın zamanda somut gelişmelerin yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Kısa zaman içerisinde meclise gelmesi beklenen yasa teklifinin kabul edilmesi durumunda nasıl bir geri dönüşünün olacağı zaman içinde belli olacak. Sigara karşıtları ve kullanıcıları da alınan kararları yakından takibini sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER