Sıcaklıklar gidiyor yağış geliyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölge bölge açıkladı!

Hava durumu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'de sıcak hava dalgasından dolayı birçok bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde bir havanın hakim olduğunu ifade etti. Yağışlı havaların etkili olacağını da açıkladı.

Sıcaklıklar gidiyor yağış geliyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölge bölge açıkladı!

Yağışlı havalara yönelik açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü salı gününden itibaren Marmara'nın doğusu başta olmak üzere Balıkesir ve Bursa'da sağanak yağışın etkili olacağını ifade etti.

Yüzde 90'lara yükselen nem ile birlikte hissedilen sıcaklık daha da artmaya devam ederken afta sonundan itibaren İstanbul ve Marmara'da sıcaklığın mevsim normallerinde gerileyeceği de söyleniyor.

Yağış Miktarı - esular

Ayrıca nemden kaynaklı hissedilen sıcaklığın bu hafta kim bölgelerde daha yüksek olacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışlı havaların beklendiği illeri ve bölgeleri sıraladı.

Pazartesi ve salı Marmara'nın doğusu başta olmak üzere Balıkesir ve Bursa'da sağanak yağışın etkili olacağını ifade etti. Yağışlı havaların lokal biçimde olacağını da söyleyen Meteoroloji, çarşamba İç Ege, İç Anadolu'nun batı kesimleri, güney kesimleri ve Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde de yağışın etkili olma ihtimali üzerinde durdu.

Daha fazla gündem haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER