Sıcaklıklar 15 dereceye kadar düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hava durumuna ilişkin tüm Türkiye’nin beklediği açıklama geldi. Vatandaşlar sonbaharın serinletici etkisini geçtiğimiz haftalarda hissetmişti. Ancak MGM’nin açıklamasına göre sıcaklıklar daha da düşecek.

Sıcaklıklar 15 dereceye kadar düşecek

MGM, yaptığı açıklamasında hava sıcaklıklarının kuzeybatı bölgesinden başlayarak düşeceğini ifade etti. Kuzey kıyılarında 4-8 derece, iç kesimlerde de 12-15 dereceye kadar sıcaklıkların düşmeye başlayacağı açıklandı.

Soğuk havanın özellikle pazartesi gününden itibaren Marmara, Kuzey ve İç Ege Batı Karadeniz’in batısı ile İç Anadolu’nun batısında etkili olacağı belirtildi.

Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin pazartesiden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine girerek sıcaklıkların azalacağı bildirildi.

İÇ KESİMLERDE 15 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının kuzeybatı bölgesinden başlayarak, kuzey kıyılarında 4 ila 8 derece, iç kesimlerde ise 12 ila 15 derece düşeceği tahmin ediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜNDEN SONRA YURDU TERK EDECEK

Soğuk havanın pazartesi günü Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun batısı, salı günü İç Anadolu'nun doğusu ve Orta Karadeniz, çarşamba günü Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olduktan sonra perşembe günü yurdu terk edeceği ön görülüyor.

Sıcaklıklar 15 dereceye kadar düşecek

Öte yandan ülkemizi bir süreliğine etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgasının Perşembe gününden itibaren etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Başkentte ise sıcaklıklar Pazar günü 31 derece, Pazartesi 24, Salı 17 ve Çarşamba günü 18 dereceye kadar düşecek. Sıcaklıklar Perşembe gününden itibaren tekrar hızlı bir şekilde artış gösterecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER