Sıcak havalarda yola çıkacaklar aman dikkat! Araç lastiklerinizi değiştirmeyi unutmayın!

Oto lastikçiler ülkemizde son günlerde etkili olan sıcak havalar etkisini sürdürürken araç lastiklerinizi kontrol edin çağrısında bulundu.

Sıcak havalarda yola çıkacaklar aman dikkat! Araç lastiklerinizi değiştirmeyi unutmayın!

Sıcak havalarda yola çıkacaklar aman dikkat! Araç lastiklerinizi değiştirmeyi unutmayın!- Ülkemizde son günlerde etkili olan sıcak havalar etkisini her alanda göstermeye devam ediyor. Hayatı olumsuz etkileyen sıcak havalara ilişkin uzmanlar tedbirli olun çağrısı yaparken araç sahiplerine de bir uyarı geldi.

Uyarıda araç lastiklerinin sıcak havadan olumsuz etkilendiği belirtilirken oto lastikçiler sıcak havalarda yola çıkacak vatandaşlara dikkatli olun çağrısı yaptı.

Araç sahiplerine seslenen oto lastikçiler, araç sahiplerinin lastiklerinin basınç ayarlarını kontrol ettirilmesi gerektiğini ve aşınmış lastiklerle yola çıkmamaları gerektiğini vurgulayarak olası bir kaza yaşanmaması için uyarlarda bulundu.

SICAK HAVALARDA UZUN YOLA ÇIKANLARIN LASTİK TERCİHİ İYİ OLMALI

Vatandaşların tedbir amaçlı sıcak havaların etkisini gösterdiği şu günlerde lastiklerini kontrol ettirmeleri gerektirdiğini belirten oto lastikçi, "Sıcak havada lastikler genleşir, patlama riski artar. O yüzden vatandaşlara yarık, kesik ve dişleri bitmiş lastiklerle yola çıkmalarını önermiyoruz. Eğer çıkıyorsalar da 2-3 saatte bir mola vermeleri gerekir." ifadelerini kullandı.

araba-ss.jpg

"BİTMİŞ BİTMEMİŞ LASTİĞİ DİŞLERİNDEN ANLAYABİLİRİZ"

En çok iyi bir lastiğin önemine vurgu yapan oto lastikçi "İyi bir lastikle yola çıkılıyorsa bu molalara gerek kalmaz. Bitik olan lastiğin yol tutuşu iyi olmaz. Özellikle rot balans ayarı tutmaz. Binek araçlarda lastik basınçlarının 34’e ayarlanması gerekiyor. Zaten sıcak hava olmasa bile lastiklerin bitmiş olması yolda kaymalara neden olur. Ortalama lastiğin ömrü 50 bin kilometre gider. Sonrasında o lastiğin değişmesi gerekiyor. Bitmiş ve bitmemiş lastiği lastik dişlerinden anlayabiliriz." dedi.

LASTİK FİYATLARI 6-10 BİN TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Ayrıca günümüzde artan maliyetlerden ötürü son fiyatlarının bilinmeyen lastiklerin fiyatınada değinen oto lastikçi "Sınırları oluyor zaten sınıra gelmişse o lastiğin değişmesi gerekiyordur. Ortalama lastik fiyatları 6 bin TL ile 10 bin TL arasında değişiyor." dedi.

araba-lastik.jpg

Öte yandan yurt genelinde etkisini sürdürmesini beklenen sıcak havaların Meteoroloji verilerine göre daha da artması bekleniyor.

Sizlerde hava durumuna dair gelişmeleri ve güncel haberleri takip etmek için (Haberankara.com) adresini ziyaret edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER