SGK vatandaşları IBAN numaralı SMS'ler hakkında uyardı

SGK tarafından yapılan açıklamalar vatandaşların yakın gündeminde yer alıyor. SGK son olarak IBAN numaralı SMS'ler hakkında vatandaşları uyarırken detayları de duyurdu.

SGK vatandaşları IBAN numaralı SMS'ler hakkında uyardı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çeşitli konular hakkında bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor. SGK son olarak vatandaşları IBAN numaralı SMS'ler konusunda uyardı.

SGK'dan, GSS prim borçlarına ilişkin "yanıltıcı IBAN numaralı SMS'ler" hakkında açıklama yapılırken bu açıklamanın kapsamı da merak edildi.

SGK'DAN IBAN NUMARALI SMSLER HAKKINDA UYARI

SGK son günlerde vatandaşların Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları için IBAN numarasına ödeme yapılmasına dair SMS'lere aldığı ihbarı üzerine bir uyarı yayımladı. Bu tarz mesajlara vatandaşların itibar etmemeleri konusunda uyarılar yapan SGK, "Genel Sağlık Sigortası prim borcunun bulunduğu ve iletilen IBAN'a para yatırılarak, söz konusu borcun ödenebileceğine" dair SMS'ler iletildiğine ilişkin şikayetlerin artması üzerine açıklama yapılması zorunluluğu olduğunu ifade etti.

SGK vatandaşları IBAN numaralı SMS'ler hakkında uyardı

GSS prim borcu bulunan vatandaşların söz konusu prim borçlarını anlaşmalı bankalardan bankamatik, internet bankacılığı ile mobil bankacılık kanalı veya e-Devlet üzerinden yalnızca T.C. kimlik numaraları ile ödeyebildiği aktarılan açıklamada, herhangi bir IBAN numarasına para yatırmamaları gerektiği kaydedildi. SGK tarafından vatandaşlara ilgili kapsamlarda bilgilendirme amacıyla gönderilen tebligat ve SMS'ler içerisinde de herhangi bir IBAN numarasına yer verilmediğini belirtilirken bu SMS'lere asla itibar edilmemesi gerektiği kaydedildi.

SONRAKİ HABER