SGK duyurdu! Emekliler için dijital kimlik kartı dönemi başladı

Türkiye'de milyonlarca emekli olması onlara yönelik yeni hizmetlerin yapılmasını beraberinde getirdi. Konu ile ilgili harekete geçen hükümet yeni internet sitesini hizmete soktu.

SGK duyurdu! Emekliler için dijital kimlik kartı dönemi başladı

Ülkemizde en büyük toplumsal grupların başında emekliler geliyor. 10 Milyondan fazla emekli oluşu onların yaşadıkları sıkıntıların ya da taleplerinin daha hızlı gündem olmasına zemin hazırlıyor.

Bu nedenle çeşitli adımlar atan hükümet kanadından yeni bir adım daha geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bir açıklama yaparak emekliler için yeni internet sitesi açtı.

EMEKLİLER İÇİN İNTERNET SİTESİ

SGK konu ile ilgili bilgilendirme yaparken aynı zamanda dijital emekli kartı uygulamasından da bahsetti. Kurumun resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada "Emeklilerimize özel yapılan indirimler ve birçok fırsatlara 'http://emekliler.gov.tr' adresi üzerinden erişebilirsiniz" denildi.

SGK duyurdu! Emekliler için dijital kimlik kartı dönemi başladı

Emeklileriler dijital kimlik kartını bu site üzerinden oluşturabilecek. Oluşturulan kimlik kartında yer alan karekod sayesinde ilgili yerlerde emekliler kendilerine özel hizmetten yararlanabilecek. İlgili siteye gelen emekli vatandaşlar e-devlet üzerinden sitede devam edebilecekler.

İLGİ MERAK KONUSU OLDU

Geçtiğimiz günlerde yapılan maaş zammı emeklileri memnun etmemiş, rakamın çok az olduğunu ifade etmişlerdi. Tepkilerini dile getirmeye devam eden emeklilerin bu hizmete nasıl bir ilgi göstereceği merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER