SGK çalışan annelere 325 euro bakıcı desteği şartları neler, başvurular ne zaman?

Çalışan anneye 325 euro bakıcı desteği haberleri yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK tarafından çalışan annelere verileceğini açıkladığı destekle ilgili detayları paylaştı. Annelerin gündeminde ise destek başvuru tarihleri ve şartları yer aldı.

SGK çalışan annelere 325 euro bakıcı desteği şartları neler, başvurular ne zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazını hayata geçirmek için çalışmalarını tamamladı. Bu çerçevede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 Euro yani 11 bin 339 TL TL destek verileceğini açıkladı.

Çalışan anneye 325 Euro bakıcı desteği ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken İstanbul, Ankara ve İzmir’de 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 Euro destek verileceği ifade edilirken ''225 Euro destek ödemesi başvuruları ne zaman, başvuru şartları neler?'' gibi sorular da anne ve anne adayları tarafından araştırma konusu oldu.

SGK ÇALIŞAN ANNEYE 325 EURO DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Annelere ve bakıcılara destek ödemesinde son durum merak ediliyor. 325 Euro bakıcı desteği başvurularının ne zaman ve hangi şartla başlayacağı merak ediliyor.

SGK çalışan annelere 325 euro bakıcı desteği şartları neler, başvurular ne zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceğini duyururken yaptığı açıklamada ''Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla; çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor.'' dedi.

SGK çalışan annelere 325 euro bakıcı desteği şartları neler, başvurular ne zaman? - Resim : 2

Avrupa Birliği'nin (AB) finansman desteği sağladığı projeyle 0 - 36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç ilde 12 ay boyunca uygulanacak projeyle, çalışan annelere aylık olarak 11 bin 339 TL'ye tekabül eden 325 Euro destek verilecek. Projeden yararlanmak isteyenler için başvuru linki ise ''https://uyg.sgk.gov.tr/AvrupaBirligiveDisIliskilerProjePortali/EducareBasvuru/home.xhtml?faces-redirect=true'' olarak belirtildi. E-Devlet ile sisteme giriş yaparak başvuru yapılabilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER