SGK 75 güvenlik uzman yardımcısı alımını duyurdu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan son ilana göre toplamda 75 güvenlik uzman yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi.

SGK 75 güvenlik uzman yardımcısı alımını duyurdu!

2 Aralık tarihli Resmi Gazete ilanlarına göre Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 75 uzman yardımcısı alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan şartlar ve detaylara da yer verildiği ifade edildi.

SGK 75 GÜVENLİK UZMAN YARDIMCISI ALIMI YAPACAK!

Bugün Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından “Kürtünümüz merkez teşkilatı kadrolarında istihdam edilmek üzere Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sözlü sınav yapılmak suretiyle Tablo 1'de fakülte ve bölümlerin karşısında belirtilen kontenjan sayısı kadar toplam 75 (yetmiş beş) Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı alınacaktır.” şeklinde yapılan duyuru ile birlikte alımların gerçekleştirileceği kadrolar hakkında gerekli olan bilgiler şu şekilde verildi;

SGK 75 güvenlik uzman yardımcısı alımını duyurdu!

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ilana göre başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları şu şekildeydi;

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 48'inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartlara sahip olmak.
  2. Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  3. ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) ekli tabloda her bir grup için belirtilen puan türlerinin herhangi birinden asgari 70 (yetmiş) puan almış olmak.
  4. En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin. Tablo 1 'de belirtilen öğrenim dalından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kuramlarından mezun olmak.(Yurtdışmdaki üniversitelerin denk bölümlerinden mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için E-Devlet başvurusu sırasında "Diğer Belgelerini^' aşaması altında bulunan "Denklik Gösterir Belge" alanına ilgili dokümanı mutlaka yüklemeleri gerekir.)
  5. Geçerliliği devam eden YDS'den (İngilizce) en az (D) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.
  6. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yayımlanan bu ilana başvuru yapacak olan kişilerin 4 Aralık 2023 tarihinden 20 Aralık 2023 saat 23:59'a kadar başvuru işlemlerini tamamlaması gerektiği ifade edildi. Başvuruların ise E-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım üzerinden yapılacağı öğrenildi. Kişilerin mutlaka belirlenen tarihler aralığında başvuru işlemlerini yapması gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER