SGK 70 sözleşmeli personel alımı yapacak: Başvurular e-Devlet‘ten

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 70 sözleşmeli personel alım yapacağını açıkladı. Başvuruların e-Devlet üzerinden olacağı personel alımında son başvuruların 16 Eylül’de alınacağını duyurdu. SGK personel alım başvuru şartları neler?

SGK 70 sözleşmeli personel alımı yapacak: Başvurular e-Devlet‘ten

Sosyal Güvenlik Kurumu 70 personel alımı için yeni bir personel alım ilanı yayımladı. Sözleşmeli bilişim personeli kadrosu için yapılacak alıma ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Ek 6'ncı maddesi ile 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'in 8'inci maddesi uyarınca sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 70 (yetmiş) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır”

YDS PUANI DA İSTENİYOR

Başvuruda bulunacak adayların KPSS puan şartını taşıması gerekiyor. Öte yandan YDS puanının da yüzde 30’u baz alınarak hesaplama yapılacak. Her bir pozisyon için 10 katı aday çağırılacak. Yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre KPSS puanı 70 olarak dikkate alınan adaylar arasından seçim yapılacak. Seçim en yüksek puandan başlayacak şekilde gerçekleştirilecek. YDS puanını ibraz etmeyenler için puan 0 olarak baz alınacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

SGK 70 sözleşmeli personel alım başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’nci maddesinde belirtilen şartları taşımak
  • Belirtilen bölümlerden mezun olmak (4 yıllık)
  • Alım yapılacak mesleğe göre istenilen deneyim süresine sahip olmak
  • Hizmetin gerektirdiği özelliklere sahip olmak
  • Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak, en az 2 güncel program dilini bildiğini belgelendirmek

Şartları taşıyan adaylar en geç 16 Eylül tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecek. 2 Eylül tarihinde başlayan başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER