Seyyar sandık nedir, nasıl başvuru yapılır, başvuru son tarihi ne zaman?

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken vatandaşların oy kullanımına yönelik düzenlemeler ve hizmetler devam ediyor. Yapılan açıklama ise seyyar sandıkta oy kullanacaklara yönelik geldi. Peki, Seyyar sandık nedir, nasıl başvuru yapılır, seyyar sandık başvurusu son tarihi ne zaman?

Seyyar sandık nedir, nasıl başvuru yapılır, başvuru son tarihi ne zaman?

Tüm Türkiye'yi seçim heyecanı sararken vatandaşların oy kullanabilmesi için gerekli düzenlemeler ve hizmetler de devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı, seyyar sandıkta oy kullanacaklara yönelik açıklamayı yaptı.

Açıklama ardından seyyar sandıkla ilgili merak edilenler araştırılmaya başlarken, sizler için detayları derledik…

SEYYAR SANDIK NEDİR?

Seyyar sandık nedir, nasıl başvuru yapılır, başvuru son tarihi ne zaman?

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa başlı seçmenlere yönelik çalışma kapsamında 31 Mart yerel seçimlerinde seyyar sandıklar oluşturulmasına karar verirdi. Seyyar sandıklar ile, yatağa bağımlı seçmenler de oy kullanabilecek.

SEYYAR SANDIK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Seyyar sandık başvuruları için öncelikle hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan kişilerin seçmen olup olmadığı e-devlet üzerinden veya www.ysk.gov.tr adresinden alınıyor. Yatağa bağımlı seçmenler www.ysk.gov.tr adresinde bulunan veya İlçe Seçim Kurullarından temin edilecek Seyyar Sandık Talep Formu almaları gerekiyor.

Alınan formlarda, "Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu'' veya ''Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu'' ibaresinin bulunduğu sağlık raporu da bulunması gerekiyor.

Seyyar sandık nedir, nasıl başvuru yapılır, başvuru son tarihi ne zaman? - Resim : 2

SEYYAR SANDIK BAŞVURULARI SON TARİH NE ZAMAN?

Seyyar sandık seçmenleri için son tarih 17 Ocak Çarşamba. İşlemlerin bugün sona ermesi nedeniyle seyyar sandık seçmenleri, bir an önce seyyar sandık talep formları ve sağlık raporlarını İlçe Seçim Kuruluna veya İlçe Seçim Kuruluna gönderilmek üzere muhtarlığa teslim etmeli.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER