Seyahatsever GSB nedir, başvurular nasıl yapılır, Öğrenci olmak gerekiyor mu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından son dönemde hayata geçirilen ve büyük ilgi gören yurtlarda ücretsiz kalma hizmeti yeniden başladı. Bu fırsattan yararlanmak isteyen gençler ise istenilen şartların neler olduğunu öğrenmeye koyuldu.

Seyahatsever GSB nedir, başvurular nasıl yapılır, Öğrenci olmak gerekiyor mu

Türkiye'nin 81 ilde bulunan KYK yurtları ile öğrenciler eğitim hayatları boyunca kalacak yer sorununu hallediyor. Okul dönemi bitmesinin ardından yeni dönem başlayana kadar ise yurtlar boş kalıyor.

ÜCRETSİZ KONAKLAMA İMKANI

Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konu ile ilgili ülke genelindeki gençleri ilgilendiren bir adım atmıştı. Seyahatsever projesi ile 18-30 yaş grubundaki herkesin KYK yurtlarında 5 gün konaklaması sağlanmıştı.

Farklı şehirleri görmek isteyen fakat kalacak yer sıkıntısı yaşayanlar için çok önemli bir fırsat olan bu uygulama bu sene yeniden başladı.

Seyahatsever GSB nedir, başvurular nasıl yapılır, Öğrenci olmak gerekiyor mu

Konu ile ilgili paylaşımda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak bugün itibariyle başvuruların başladığını duyurdu. 25 Ağustos'a kadar devam edecek rezervasyon sürecinde gençlerden öğrenci olmaları gibi şartlar istenmiyor.

NELER YAPILMASI GEREKİYOR

Bu yaş grubunda olması yeterli olan kişilerin seyahatsever.gsb.gov.tr den gitmek istediği yerdeki yurdu seçmesi ve önden orayı arayıp rezervasyon yaptırması isteniyor. Bu hizmetten yararlanacak gençlere yurtlarda yemek verilmiyor. Sadece konaklama hizmeti alacak gençlerden huzursuzluk çıkaranların o esnada yurttan gönderileceği vurgulanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER