Sessiz tilki işareti nedir, ne anlama geliyor, nerede kullanılır?

Almanya'da geçtiğimiz günlerde sıra dışı bir yasak kararı alındı. Alınan karar direk olarak akıllara Merih Demiral'ı getirdi.

Sessiz tilki işareti nedir, ne anlama geliyor, nerede kullanılır?

Türkiye EURO 2024'te performansı ile Çeyrek finale kadar yükselmiş ve heyecanlı maçları ile adından söz ettirmişti. Hollanda'ya öne geçtiği maçta 2-1 yenilen ve kupaya bu aşamada veda eden millilerimiz geniş yankı uyandırmıştı.

ALMANLARIN TÜRK KÜLTÜRÜ RAHATSIZLIĞI

Çeyrek finale çıktığımız maçta ise Merih Demiral attığı iki gol ile yıldızlaşmıştı. Merih'in gol sonrasında Bozkurt işareti yaptığı sevinçten ötürü 2 maç ceza alması büyük bir tepki ile karşılanmıştı.

Bu gelişmenin ardında Almanya'nın rahatsızlığın olması Türkiye yönetiminin sert açıklamalar yapmasına neden olmuştu. Bozkurt işaretli gol sevincinden hoşnut olmayan Almanlar koydukları bir yasakla daha gündem olmayı başardı.

Sessiz tilki işareti nedir, ne anlama geliyor, nerede kullanılır?

GEREKÇE ŞAŞIRTMADI

Almanya'da Bozkurt işareti ile benzer şekilde yapılan "Sessiz Tilki" işaretine yasak getirildiği ifade dildi. Bozkurt işaretini akıllara getirdiği için yasak konulan sessiz tilkinin gürültü yapan çocukları uyarmak için yapıldığı öğrenildi.

Almanya'nın Bremen kentinde alınan karar sonrasında bu hareketin yasaklanması ülkemizde de geniş yankı buldu. Bremen'de Türklüğü simgeleyen Bozkurt işaretine dair konulan bu yasağın genişleyip genişlemeyeceği merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER