Selim Temurci kimdir, hangi partiden milletvekili, AK Parti'ye mi geçecek?

Siyasette son dönemde sıklıkla milletvekillerinin partilerinden istifa edip başka partilere geçme olayları yaşanıyor. Konu ile ilgili son olarak bir ismin adı ortaya atıldı.

Selim Temurci kimdir, hangi partiden milletvekili, AK Parti'ye mi geçecek?

Türk siyasetine 4.5 yıl önce merhaba diyen Gelecek Partisi, AK Parti kökenli isimlerin bir araya gelerek oluşturduğu bir parti olarak biliniyor. Çoğunluğu bu partiden gelen isimlerin başında ise Genel Başkan olarak Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yer alıyor.

6'lı masa oluşumunun içinde yer alan bu parti CHP Listesinden 10 Milletvekili çıkarması ile girdiği ilk seçimde meclise girmişti. Bu parti daha sonrasında Saadet Partisi ile yakınlaşmasını sürdürmüş ve mecliste grup kurmak için ittifak yapmıştı.

Gelece Partisi Milletvekillerinden olan Selim Temurci ise bu partinin kuruluş sürecinden itibaren aktif olarak görev yapan bir isim olarak biliniyor. İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Temurci'nin yıllar önce siyaset yaptığı AK Parti'ye yeniden dönüş yapacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile'de bir görüşme gerçekleştiren Temurci 12 Punto'dan Burak Demirbaş'ın haberine göre AK Parti'ye geçme ihtimalinin olduğunu belirtti. Temurci süreci "Değerlendirme yapıyoruz" diyerek özetledi.

SELİM TEMURCİ HAYATI

Selim Temurci 2006 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılarak siyaset hayatına atıldı ve 3 sene boyunca Kâğıthane ilçe yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Ardından 2015'e kadar yerel yönetimden sorumlu il başkan yardımcılığı yaptı. 2015-2018 yılları arasında AK Parti İstanbul il başkanlığı görevini üstlendi. 8 Şubat 2018 tarihinde AK Parti genel merkezinden aranıp istifa etmesi istendi. Bu çağrıya uyarak ertesi gün düzenlediği basın toplantısında partiden istifa ettiğini açıkladı. 2019 yılından beri kurucular kurulunda yer aldığı Gelecek Partisi'nde siyaset yapmaktadır.

Bu gelişmelerin Gelecek Partisi cephesinde büyük bir tepki ile karşılandığı biliniyor. Konunun ilerleyen günlerde noktalanması ve sonucun ortaya çıkması ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER