Sel ve çığ felaketine karşı dikkat! MGM 13 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar kapsamında beklenen sel ve çığ felaketine karşı dikkat edilmesi gerekenler açıklandı.

Sel ve çığ felaketine karşı dikkat! MGM 13 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışlarının etkisini göstermesinin ardından bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda toplamda 13 ilde beklenen kuvvetli yağışlar sonucunda meydana gelebilecek hadiseler duyuruldu. Bu kapsamda duyurulan illerde yaşayan vatandaşların dikkat etmesi gereken konulara ilişkin açıklamalar da yapıldı.

METEOROLOJİ'DEN 13 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI GELDİ!

Konu ile ilgili MGM tarafından yapılan açıklamalarda yaşanabilecek çığ ve sel felaketine karşı dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde duyuruldu;

Sel ve çığ felaketine karşı dikkat! MGM 13 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi

Denizlerimizde (Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Doğu Karadeniz’in batısında rüzgarın Cuma günü (22.03.2024) öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı zaman zaman güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Cumartesi günü (23.03.2024) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Batı Akdeniz’de rüzgarın Cuma günü (22.03.2024) öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu, batısı kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Kesimlerde Beklenen Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Bölgelerde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin doğu bölgelerinde bugün beklenen yağışlara ilave olarak, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzey ve doğu, Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ve Mardin’in doğu ilçelerinde kuvvetli, Hakkari çevreleri, Şırnak'ın doğusu ile zamanla Van'ın güneyinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla sıcaklıkların düşmesiyle 1200 m üzeri rakımlı kesimli yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenen yağışların, yarın (Perşembe) gece saatlerinde bölgenin batısında etkisini kaybetmesi, doğusunda ise Cuma (22.03.2024) akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sel ve çığ felaketine karşı dikkat! MGM 13 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi - Resim : 2

Yukarıda adı verilen 13 ilde bulunan vatandaşların dikkatli olması gerektiği MGM tarafından yapılan açıklamalar ile duyuruldu.

SONRAKİ HABER