Şehirler arası yolculuklarda hız takip dönemi başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte şehirler arası otobüsler için hız takip sisteminin yürürlüğe gireceği öğrenildi.

Şehirler arası yolculuklarda hız takip dönemi başlıyor!

Kış ayının gelmesi ile birlikte özellikle şehirler arası yolculuklarda yaşanan kaza sayısı da artmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da bakanlık tarafından vatandaşların daha güvenli bir şekilde yolculuk yapması için çalışmalar başlatıldı. Konuya ilişkin bugün yazılı bir açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Son dönemde maalesef karıştıkları kazalarla gündeme gelen ve şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takacak ve bu bilgileri anlık olarak Bakanlığımıza bağlı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğümüzle paylaşacak. 2024 yılı itibarı ile bu uygulamaya başlıyoruz" dedi.

U-ETDS SİSTEMİ DUYURULDU!

Bakan Uraloğlu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda yeni sistemin tanıtımı "Bu uygulama ile taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığımızın 'Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilecek ve taşıtların etkin bir şekilde takip edilebilmesi sağlanacak" ifadeleri ile yapıldı.

CİHAZ TAKMA ZORUNLULUĞU GELECEK!

Araçları takip etme konusunda fayda sağlayacak olan bu sistem hakkında "Araç takip bilgilerinin de aynı sisteme iletilmesiyle ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı, taşımacı firmalarla gerekli koordinasyon sağlandı, konu hakkında araç takip hizmeti veren firmaların sistemleri üzerinden araç takip bilgileri elektronik olarak Bakanlığımıza iletilecek. Plaka üzerinden tüm sorgulama ve eşleştirme işlemleri Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) üzerinden yapılacak" diyerek bunun bir zorunluluğa dönüşeceğinden bahsetti.

2024 yılında hayata geçirilecek olan bu uygulama sayesinde korsan taşımacılığında önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.

SONRAKİ HABER