Seçmen listeleri ne zaman askıdan indirilecek, açıklama yapıldı mı?

Tüm Türkiye'nin sonuçlarını merakla beklediği 31 Mart seçimleri ile ilgili süreç hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.

Seçmen listeleri ne zaman askıdan indirilecek, açıklama yapıldı mı?

Geçtiğimiz yıl 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri Seçimleri yapılmıştı. Gerçekleşen seçim sonucu ülkemizde bir sonraki seçime kadar Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenecek isim Recep Tayyip Erdoğan olurken, aynı seçimde mecliste yer alacak 600 milletvekili de vatandaşların oyları ile belirlenmişti.

Yapılan seçimin ardından gözler 2024 yerel seçimlerine çevrilmiş ve sonuçlar merakla beklenmeye başlanmıştı. Bir yandan da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yasal seçim süreci ile ilgili kamuoyunu aydınlatma açıklamaları yapmaya başladı. YSK yeni yıl itibariyle yaptığı açıklamada seçmenlerin 4 ocaktan itibaren seçmen askıya çıkan seçmen listelerini görebileceklerini duyurmuştu. YSK yaptığı yeni bir açıklama ile seçmen listelerinin ne zaman askıdan indirileceğini ilan etti.

SEÇMEN LİSTELERİNİN ASKIDAN İNME SON TARİHİ DUYURULDU

Daha önce duyurulan ve sistematik bir şekilde ilerlemesi sağlanan seçim takvimi kapsamında tüm seçmenlere yapılan duyuruda bugün seçmen listelerinin askıdan indirileceği açıklandı. Bir diğer yandan vatandaşlar gelebilecek olası itirazların 20 Ocak gününe kadar net bir şekilde karara bağlanacağı bildirildi.

31 Mart seçimleri ile ilgili siyasi partilerde kendi içlerinde süreçlerini devam ettiriyorlar ve yaptıkları iç değerlendirme sonucu belirledikleri adayları kamuoyu ile paylaşıyorlar. Seçim süreci boyunca Yüksek Seçim Kurulu'nun halkı bilgilendirmeye yönelik açıklamalarına devam etmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER