Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Kaan’ın ilk uçuşu sonrası test pilotları ile bir araya geldi!

Bugün Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün tarafından Kaan’ın ilk uçuşu sonrası test pilotları ve proje ekibi ile bir araya geldiği ifade edildi.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Kaan’ın ilk uçuşu sonrası test pilotları ile bir araya geldi!

Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün tarafından bugün uzun süredir üzerinde çalışılan milli muharip uçak Kaan’ın ilk uçuşu sonrası test pilotları ve proje ekibi ile bir araya geldi. Yapılan görüşmeler hakkında Görgün, “İşimiz daha yeni başlıyor. Bugün bir milat, yeni hedeflerimizin başlangıcı” şeklinde değerlendirmeler yapıldı.

YENİ HEDEFLERİMİZİN BAŞLANGICI!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığının muharip uçak ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak KAAN Projesi kapsamında ilk uçuş başarıyla gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanlığından yapılan açıklamada, SSB Başkanı Haluk Görgün'ün Kaan’ın ilk uçuşu sonrası test pilotları ve proje ekibi ile bir araya gelerek, ekibi tebrik ettiği belirtildi. Görgün, yakalanan başarının bir başlangıç olduğunu ve hedeflere gidilen yolda yoğun bir dönemin bulunduğunu belirterek, "İşimiz daha yeni başlıyor. Bugün bir milat, yeni hedeflerimizin başlangıcı" dedi.

Konu hakkında yapılan açıklamalarda KAAN projesine ilişkin verilen bilgilerde; üksek manevra, düşük radar görünürlüğü, geliştirilmeye açık aviyonik mimari, artırılmış durumsal farkındalık, hassas hedefleme, birlikte çalışabilme gibi 5. nesil savaş uçaklarında olan bütün kabiliyetlere sahip olan Kaan‘ın üretim faaliyetlerine Mart 2022'de başlandığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER