Satılamayan kurbanlıkların akıbetleri belli oldu

Ülkemizde ve İslam dünyasında halen yaşanmakta olan Kurban Bayramında önemli bir kısım geride kaldı. Vatandaşlar satın aldıkları kurbanlıkları kesme işini büyük oranda tamamladı. Besiciler ise ellerinde satamadıkları kurbanlıklar ile baş başa kaldı.

Satılamayan kurbanlıkların akıbetleri belli oldu

Yüksek fiyatlar gibi eleştirilerin odağında bir Kurban Bayramı daha geride bırakılmaya hazırlanıyor. İmkanı kurban kesmeye el veren vatandaşlar küçük ve büyükbaşları satın almış ve ibadetini gerçekleştirmişti. Satılan kurbanların ardından ise bir çok besicinin ellerinde kurbanlık hayvan kaldı.

Satılamayan kurbanlıkların sahipleri ile geri geldiği yere mi döneceği yoksa başka şekilde mi değerleneceği sorusu yanıt buldu. Yapılan açıklamaya göre Et ve Süt Kurumu ellerinde kurbanlık hayvanlık kalan besicilerden satmak isteyenlerin hayvanlarını alacak.

BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI

Et ve Süt Kurumunun bu hizmetinden yararlanmak isteyen hayvan sahiplerinin kendilerine en yakın Et ve Süt Kurumu yerine giderek başvuru yapması gerekiyor. 20-28 Haziran tarihleri arasında ESK Kombina Müdürlükleri tarafından alınacak başvurularda besicilerin hayvanlarına ait kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kurban satışı için verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgesini hazırlaması gerekecek.

HER İKİ ŞEKİLDE KAZANIM AMAÇLANIYOR

ESK tarafından alınan hayvanların ödemesi ise en geç 3 gün içerisinde yapılacak. Bu şekilde hem besicilerin mağdur olmaması hem de yerli kırmızı etin ülke pazarında değerlendirilmeye devam edilmesi hedefleniyor. Besicilerin önceki yıllarda da yapılan bu uygulamaya nasıl bir ilgi göstereceği ise 28 Haziran'dan sonra belli olacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER