Saraçhane’deki izinsiz gösteriye müdahale: Polise saldırdılar

Saraçhane'de yapılan izinsiz gösteride, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturmaları protesto eden grup, polise saldırarak olay çıkardı. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericiler, TOMA’lar ve bariyerlerle müdahaleye uğradı.

Saraçhane’deki izinsiz gösteriye müdahale: Polise saldırdılar

İstanbul'un Saraçhane bölgesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarını protesto eden bir grup, izinsiz gösteri sırasında polise saldırdı. Güvenlik güçleri, grubu uyararak dağılmalarını istedi ancak bazı göstericiler polise pet şişe ve yanıcı maddeler attı.

Görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında yer aldığı 51 şüphelinin tutuklandığı soruşturmaları protesto etmek için Saraçhane'de toplanan kalabalığın içerisinde bulunan bazı göstericiler, buradaki programın sona ermesinin ardından dağılmadı.

UYARILARI DİKKATE ALMADILAR

Bozdoğan Kemeri'nin çevresini TOMA'larla kapatan güvenlik güçleri, alandan ayrılmayan grubu dağılmaları konusunda uyardı.

Gruptan bazı kişiler, uyarılara rağmen polise pet şişe, yanıcı madde gibi yabancı cisim atmaya ve lazer tutmaya devam etti.

Gruptakiler, bariyerleri Saraçhane Parkı'nın girişine çekerek burada barikat kurdu. Daha sonra bariyerler toplanırken, bazı eylemcilerin yüzlerini maske ve bezlerle kapattığı görüldü.

Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahalede bulundu. Göstericilerden bazıları kemerden yukarı doğru koşarken, kimileri de belediye binasına girdi.

Kalabalığın büyük çoğunluğu dağılırken, küçük bir grubun belediye önündeki bekleyişi sürüyor.

Şişli'deki üniversite öğrencilerinin ise yeni belediye başkanvekili atamasını protesto etmesi sonrası polis, grubu bölgeden uzaklaştırdı. İstanbul'da, protestolar sırasında yaşanan gerilim güvenlik güçlerinin müdahalesiyle son buldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER