Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırı düzenleyen şahıslar yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da bulunan Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen Pazar ayinine saldıran ve bir kişinin ölümüne neden olan şahısların yakalandığını açıkladı.

Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırı düzenleyen şahıslar yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da, İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırıya ilişkin açıklama geldi. Bakan Yerlikaya konuyla ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre, 28 Ocak'ta, Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleştiren ve Tuncer Cihan isimli vatandaşın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalandı.

Operasyonu gerçekleştiren ve faillerin yerini tespit edip yakalayan İstanbul Emniyeti ve polis ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, hayatını kaybeden Cihan'ın ailesine de başsağlığı diledi.

Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırı düzenleyen şahıslar yakalandı!

NE OLMUŞTU?

28 Ocak Pazar günü, İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ndeki pazar ayini gerçekleştiren vatandaşlara silahlı saldırı düzenlendi.

Kar maskeli iki kişi, kilisenin içerisine girdikten sonra ayin yapan vatandaşlara ateş etti ve Tuncer Cihan isimli bir vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Olayla ilgili hemen soruşturma başlatılırken 28 Ocak akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada saldırganların her ikinin de yabancı uyruklu olduğunu; birinin Tacikistanlı, diğerinin ise Rusyalı olduğunu ve DEAŞ'lı olduklarını değerlendirdiklerini belirtmişti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER