Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan kadın girişimcilere destek açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bugün Ankara'da önemli bir etkinliğe katıldı. "Kadın Girişimcilerimizle Güçlü Yarınlara" adlı etkinlikte konuşan Bakan Kacır, kadın girişimcilere yönelik desteklerinin süreceğini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan kadın girişimcilere destek açıklaması

Başkent Ankara'da bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önemli bir etkinliğe imza attı. Ankara'da Kadın Girişimcilerimizle Güçlü Yarınlara adlı bir program düzenlendi.

14 MİLYAR TL DESTEK AÇIKLAMASI

Söz konusu etkinliğe bakanlar düzeyinde katılım gerçekleşti. Yapılan bu program kapsamında iki bakanlık arasında ‘Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesi’ iş birliği protokolü imzalandı. Yapılan imza töreninde ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kadın girişimcilerin her zaman yanlarında oldukların ifade ederek “Kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Mikro ve küçük işletmelere son iki yıl içerisinde 56 bin 654 kadını istihdam ederken 49 bin mikro ve küçük işletmeye kadın istihdamı için 14 milyar Türk Lirasının üzerinde destek sağladık” dedi.

Yapılan bu açıklama ile kadın işletmecilere yönelik devlet tarafından verilen desteği gözler önüne seren Bakan Kacır "Ulusal Teknolojik Stratejisinin önemli başlıklarından birisi kadın girişimci inisiyatifini başlatmaktı. Kalkınma Ajanslarımızın 2024 yılı önceliğini ‘kadın istihdamı ve kadın girişimciliği’ temasını olarak belirledik” diyerek bu yıl kadınlara yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan kadın girişimcilere destek açıklaması

KADIN GİRİŞİMCİLERİN ÖNEMİ VURGULANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'da kadınların ekonomideki yerini vurgulayarak, “Türkiye'nin inovasyon yolculuğunda kadınların bu aktif rolü, ülkemizde dünya çapında rekabet edebilir bir teknoloji ekosisteminin temellerini atıyor. Girişimcilik potansiyelini ulusal ağlar kurarak ve uluslararası ağlara dahil olarak ilerletmek çok kıymetli. Kadın girişimciler de yeni teknolojileri takip ederek, uluslararası ağlar oluşturarak Türkiye'nin dünya sahnesindeki yerini daha da sağlamlaştırıyor” ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER