Samsun 4 büyüklüğünde depremle sallandı! Naci Görür'den açıklama geldi

AFAD tarafından yapılan açıklama ile Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem olduğu bildirilmişti. Yaşanan deprem ardından yer bilimci Naci Görür'den de açıklama geldi. Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yaşanan depremle ilgili değerlendirmede bulundu.

Samsun 4 büyüklüğünde depremle sallandı! Naci Görür'den açıklama geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 11 Mart 2023 Pazartesi günü, saat 03.10'da, merkez üssü Karadeniz açıkları Samsun Körfezi olan 4 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı.

Depremin derinliği 18,27 kilometre olarak ölçülürken, yer bilimci Naci Görür de konuyla ilgili açıklamada bulundu.

‘’ÜLKEMİZ KIYILARI DENİZE DOĞRU İLERLİYOR''

Yer bilimci Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Samsun'da yaşanan 4 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Görür, Türkiye'nin kıyılarının kuzeye, denize doğru bir miktar ilerlediğini belirterek, Samsun Taftan açıklarında olan depremin muhtemelen kıyıya paralel güneye dalımlı bindirme fayları ile ilgili olduğunu kaydetti.

Samsun 4 büyüklüğünde depremle sallandı! Naci Görür'den açıklama geldi

Konuyla ilgili paylaşımında Naci Görür şu ifadelere yer verdi:

‘’Samsun Taflan açıklarında 4,1 deprem oldu. Bu deprem muhtemelen kıyıya paralel güneye dalımlı bindirme fayları ile ilgili. Ülkemiz kıyıları kuzeye, denize doğru belirli miktarda ilerliyor.''

Samsun'da yaşanan deprem gündem konusu olurken, Türkiye genelinde yaşanan depremler de endişelendirmeye devam ediyor.

Özellikle 6 Şubat tarihli ve Kahramanmaraş merkezli depremler ardından yaşanan yıkım ve can kayıpları vatandaşların depremlere karşı daha temkinli olmasına neden oluyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER