Sağlık-Sen üniversite sağlık çalışanlarının sorunlarını YÖK'e taşıdı!

Ankara'da bugün sağlık çalışanları için önemli bir görüşme yapıldı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve beraberindeki heyet YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ı ziyaret etti.

Sağlık-Sen üniversite sağlık çalışanlarının sorunlarını YÖK'e taşıdı!

Kamu sektöründe çalışanların bağlı bulundukları sendikalar, üyelerinden gelen talepleri ilgili mecralara iletip sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması için çalışıyor. Son olarak Ankara'da sağlık sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan beraberindeki isimler ile beraber Yüksek Öğretim Kurumu'nu ziyaret etti.

Söz konusu görüşmenin nedeni olarak üniversite hastanelerindeki sağlık personelinin yaşadığı sıkıntılar gösterildi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan söz konusu yerlerde çalışan üyelerinin yer değişikli hakkı talebini ve nasıl bir yol izlenebileceğine dair hazırladıkları önerilerini rapor hale getirip YÖK Başkanı Özvar'a sundu.

YÖK'TEN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ CEVABI

Genel Başkan Doğan üyelerinin bu konuda çok sıkıntı yaşadıklarının ve taleplerinde haklı olduklarının altını çizerek söz konusu sorunun çözülmesi konusunda YÖK Başkanı Özvar'dan destek talebinde bulundu. Karşılıklı istişare sonrası Prof. Dr. Özvar'da kendilerinden talepte bulunulan konu hakkında en kısa zamanda kapsamlı bir çalışma yapacaklarını söyledi.

Sağlık-Sen üniversite sağlık çalışanlarının sorunlarını YÖK'e taşıdı!

ÖNEMLİ KONU BAŞLIKLARI

Sağlık Sen tarafından "Üniversitelerde Görev Yapan Sağlık Çalışanları İçin Taleplerimiz" adlı hazırlanan raporda ise üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarına yer değişikliği hakkı verilmesi, üniversiteler arası becayiş hakkı, aile birliği mazeretine bağlı olarak üniversite hastanesinden Sağlık Bakanlığı’na geçişte muvafakat şartı kaldırılması gibi bir çok konu başlığı konuluyor.

Sağlık-Sen tarafından YÖK tarafına üst düzey bir ziyaret gerçekleştirilmesinin ardından konunun muhataplarının nasıl bir karar alacağı ve sürecin üniversite sağlık çalışanları için olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı önümüzdeki dönemde belli olacak.

SONRAKİ HABER