Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan’dan sağlıkta millileşme açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’dan sağlıkta millileşme açıklaması geldi. Sadece sağlık hizmet kalitesini değil, beraberinde sağlık teknolojileri ve sağlık ürünleri alanında da kendimize yeterli olmamız gerektiğini ifade etti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan’dan sağlıkta millileşme açıklaması

Başkan Doğan, sağlık sistemindeki alt yapının yenilenmesi ile pek çok ülke tarafından örnek gösterilecek seviyeye ulaşıldığını ifade etti.

Konuya ilişkin Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan, yerli üretim vurgusu da yaparak, savunma sanayii alanında olduğu gibi sağlık alanında da millileşme olması gerektiğini belirtti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPILDI

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Op. Dr. Orhan Koç ve Dr. Hakkı Gürsöz’ü Sağlık-Sen Genel Merkezi’nde ağırladı. Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu, İdris Baykan ve Mustafa Irgatoğlu’nun da yer aldığı görüşmede, Sağlık-Sen’in de paydaşı olduğu ‘Sağlık Sanayimizin Geleceği Çalıştayı’ hakkında görüş alışverişi yapıldı. 11-12 Ekim tarihlerinde ‘Hayat ve Dünya Değişiyor, Ya Biz?’ teması ile ülkenin sağlık sanayisinin geleceğinin konuşulacağı çalıştaya yönelik değerlendirmelerde bulunulan ziyarette, sağlıkta teknolojinin önemi tartışıldı.

SAĞLIK ALANINDA MİLLİLEŞME VURGUSU

Sağlık sisteminin nitelikli insan kaynağı, yenilenen alt yapısı ile dünyada örnek gösterilecek seviyeye ulaştığını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan, “Sağlık hizmet kalitesinin yanı sıra sağlık teknolojileri ve sağlık ürünleri alanında da kendi kendine yeter hale gelmemiz elzemdir” dedi.

Yerli üretime dikkat çeken Doğan, “Bugün savunma sanayii alanında olduğu gibi sağlık alanında da yerlileşme ve millileşmeye yoğunlaşmamız gerektiği kanaatindeyiz. Enjektör ucundan en nitelikli cihazlara kadar yerli ve milli imkanlarla üretilen, dışa bağımlılığın olmadığı bir sağlık endüstrisini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen’in de paydaşı olduğu Hayat ve Dünya Değişiyor, Ya Biz? Teması ile ülkenin sağlık sanayisi alanındaki durumu ele alındı. Başkan Doğan, özellikle burada sağlık alanında millileşme vurgusu yapıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER