Sağlık Bakanlığı Resmi Gazete'de ilan etti 36 bin personel alınacak!

İstihdam sorunlarının devam ettiği dönemde vatandaşlar kamu kurumları tarafından yayımlanan ilanları yakından incelemeye başladı. Sağlık kurumlarına yapılacak personel alımları da yakından takip edilirken sağlık alanında düzenlemeler içeren yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girerken 36 bin kişiye de istihdam kapılarının aralanacağı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı Resmi Gazete'de ilan etti 36 bin personel alınacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar günün en önemli konu başlıkları arasında yer aldı. Sağlık, eğitim, hukuk, politika gibi alanlarda alınan kararlar vatandaşların gündeminde yer alırken söz konusu alanlarda alınan kararlar da Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanıyor.

Sağlık alanında düzenlemeler içeren yasa 1 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağı öğrenilirken binlerce vatandaşın gündeminde de bu alımlar yer aldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 36 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Resmi Gazete'nin Yasama - Kanununlar bölümünde ‘’7496 Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' adıyla yayımlanan karar sağlık alanında düzenlemeler içeren yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı Resmi Gazete'de ilan etti 36 bin personel alınacak!

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda ihtiyaç duyulan yerlere 36 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Sağlık alanında yapılan yenilikler 28 madde de açıklanırken değişikliğe göre serbest diş hekimleri muayenehanelerinde bir diş hekimi daha çalıştırabilecek.

Sağlık Bakanlığı Resmi Gazete'de ilan etti 36 bin personel alınacak! - Resim : 2

Ebeler normal doğuma girebilecek. İlaçların ruhsatlandırması hızlanacak. Daha verimli ve nitelikli hizmet verilebilmesi için hastanelerde koordinasyon merkezi kurulacak. Ayrıca yasa ile yan dal uzmanlığını teşvik etmek için ödemeler de artırılacak. Kanun 1 Mart 2024 tarihinde yürürlüğe girerken hükümlerini de Cumhurbaşkanı'nın yürüteceği bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER