Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nedir, alımlar ne zaman yapılacak?

2024 yılı içerisinde yapılacak sağlık personeli alımları hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Sağlık Bakanlığı personel alımlarının ne zaman yapılacağı ve şartlarının neler olacağı hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nedir, alımlar ne zaman yapılacak?

Uzun süredir binlerce sağlık personeli tarafından atamaların ve alımların ne zaman yapılacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından geçtiğimiz sene Aralık ayında Sağlık Bakanlığı tarafından toplamda 35 bin sağlık personeli alımının yapılacağı öğrenilmişti. Bunun ardından 35 bin sağlık personelinin bugünden itibaren 38 bine yükseltildiği ifade edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 38 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI YAPILACAĞI ÖĞRENİLDİ!

Personel alımlarının yapılacağı hakkında konu hakkında yapılan açıklamalar çerçevesinde toplamda ilk olarak 35 bin sağlık personelinin alınacağı ifade edilmişti. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konu ile ilgili ''Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz.'' ifadelerine yer verdi. Yapılan bu açıklamaların ardından yapılacak olan sağlık personelinin alınması için gerekli olan şartlar ve detaylar da merak konusu oldu.

Ardından gelen açıklamalar sonucunda bu 35 bin personel alımının 38 bin personeline yükseltildiği ifade edildi. Bu açıklamaların ardından ise Sağlık Bakanlığı tarafından konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat edinilen ilk bilgilere göre personel alım süreçlerinin ÖSYM tarafından yürütüleceği belirtildi. Buna göre KPSS puanları baz alınarak atama işlemlerinin gerçekleştirileceği ifade edildi. Henüz konu hakkında yetkili kişiler tarafından açıklamalar yapılmadı.

SONRAKİ HABER