Sağlık Bakanlığı Kasım ayında 25 Uzman Yardımcısı alacak!

Kamuda uzman olarak çalışmak isteyen kişiler için bakanlık tarafından Kasım ayı personel alım ilanları duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı Kasım ayında 25 Uzman Yardımcısı alacak!

Kamuda çalışmak isteyen kişiler için ilanlar yayımlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte toplamda 25 Uzman Yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi. Başvuru için şartlar ve detaylar ise belli oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI 25 UZMAN YARDIMCISI ALACAK!

Kasım ayı için başvurular başladı! Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan "Bakanlığımız merkez teşkilatının Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 5, 7 ve 9 uncu dereceli kadrolarında istihdam edilmek üzere özel yarışma sınavı ile toplam 25 (yirmi beş) sağlık uzman yardımcısı alınacaktır." şeklinde duyuru ile toplamda 25 uzman yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Uzman Yardımcısı kadrosunda çalışmak isteyen kişiler için Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda başvuru şartları şu şekilde verildi;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara sahip olmak,

b) En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ekteki tabloda sıralanan bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak,

c) ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) ekli tabloda her bir grup için belirtilen puan türlerinin herhangi birinden asgari 70 (yetmiş) puan almış olmak,

d) Yarışma sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olanlar), şartları aranır.

BAŞVURU İÇİN SAYILI GÜN!

Son olarak yapılan açıklamalara göre başvuru yapmak isteyen vatandaşların Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden ve Kariyer Kapısı İşe Alım üzerinden 1 Kasım ile 7 Kasım tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlamalarının gerektiği öğrenildi.

Başvurusu onaylanan kişilerin ise 06 - 11 Aralık 2023 tarihleri arasında T.C. Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. 6001. Cad. No:9 Çankaya/ANKARA adresinde sınava tabii tutulacağı öğrenildi.

SONRAKİ HABER