Sağlık Bakanlığı 81 ilde çapraz denetimle 'duman avı' yapacak

Sağlık Bakanlığı 81 ilde çapraz denetim yapacak. Kafe ve restoranlarda sigara denetimi yapılacak.

Sağlık Bakanlığı 81 ilde çapraz denetimle 'duman avı' yapacak

Sağlık Bakanlığı 81 ilde çapraz denetim yapacak. Böylece kafe ve restoranlar sigara konusunda denetlenmiş olacak.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun talimatıyla, tütün kullanım oranlarının artması ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine, Bakanlığın tütün denetçileri, 81 ilde çapraz denetimlerle sigara yasağına uyulup uyulmadığına dair denetimler yapacak.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Memişoğlu'nun talimatıyla tütünle mücadelede denetimlere ağırlık verileceğini söyledi.

Bakanlığın sigarayla mücadele konusundaki çalışmalarına da değinen Demirkol, 565 sigara bırakma polikliniğinde sertifikalı 1100 hekimin çalıştığını söyledi.

Demirkol, sertifikalı hekim sayısını artırma noktasında da eğitimleri hızlandırdıklarını belirterek, "Çok yakın zamanda iki ilimizde, Bolu ve Rize'de sigarayı bırakmayla ilgili sertifikasyon çalışmalarımızı hızlıca tamamlayıp çok sayıda gönüllü hekimimizin bu polikliniği yapma imkanını sağlamış olacağız." dedi.

Demirkol, tütün denetimlerinin Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldüğünü belirterek, sağlık personelinin kolluk kuvvetleri ile birlikte denetimler yaptığını anlattı.

Demirkol, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun talimatı ile çapraz denetimleri artıracaklarını bildirdi. Ayrıca bununla ilgili illere yazı gönderildiğini açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER