Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuru şartları belli oldu mu, alımlar ne zaman yapılacak?

2024 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuru çerçevesinde toplamda 35 bin sağlık personeli alınacağı açıklanmıştı. Bu çerçevede başvuru şartlarının ve detaylarının belirlendiği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuru şartları belli oldu mu, alımlar ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar çerçevesinde Sağlık Bakanlığı için toplamda 35 bin personel alımının yapılacağı öğrenildi. Bu çerçevede alımların ne zaman yapılacağı ve başvuru şartlarının neler olacağı hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından vatandaşlar tarafından da internet üzerinden araştırmalar sık sık yapıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 35 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI YAPACAK!

Konu hakkında yapılan açıklamalar çerçevesinde toplamda 35 bin sağlık personelinin alınacağı ifade edilmişti. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konu ile ilgili ''Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz.'' ifadelerine yer verdi. Bununla birlikte alınacak olan sağlık personeli için sağlanması gereken başvuru şartları ve alımların ne zaman yapılacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat edinilen ilk bilgilere göre personel alım süreçlerinin ÖSYM tarafından yürütüleceği belirtildi. Buna göre KPSS puanları baz alınarak atama işlemlerinin gerçekleştirileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER