Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı mı?

Geçtiğimiz sene Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda toplamda 27 bin sağlık personelinin alınacağı öğrenilmişti. Bunun ardından başvuruların ne zaman başlayacağı hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı mı?

Geçtiğimiz aralık ayında Sağlık Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre 2024 yılı için 27 bin sağlık personelinin alınacağı öğrenilmişti. Bunun ardından vatandaşlar tarafından bu personel alımlarının ne zaman yapılacağı, şartların ve detaylarının neler olduğu hakkında merak edilenler de arttı. Bu sene yapılacak olan sağlık bakanlığı personel alımlarının ne zaman başlayacağı internet üzerinde en çok araştırılan konular arasında yer aldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 27 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALACAK!

2023 yılı aralık ayında sağlık bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre toplamda 27 bin sağlık personeli alımı yapılacağı öğrenildi. Bu çerçevede başvuru yapacak olan kişiler için kadrolar şu şekilde duyuruldu;

“Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2024 yılında uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şekilde tespit edilmesine 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı mı?

Diyetisyen - 1
Ebe - 9
Hemşire - 2
Sağlık Memuru - 25
Sağlık Teknikeri - 1
Tabip - 3 bin 498
Uzman Tabip - 23 bin 464

2024 YILI SAĞLIK BAKANLIĞI 27 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMLARI BAŞLADI MI?

Konu hakkında kadroların yayınlanmasının ardından vatandaşlar tarafından Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan bu alımların ne zaman başlayacağı ya da başvuru şartlarının neler olduğu konusunda araştırmalara da başladı. Bu konu hakkında merak edilenler her ne kadar artsa da Sağlık Bakanlığı tarafından konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

SONRAKİ HABER