Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başvuruları başladı mı, başvuru şartları nedir?

Geçtiğimiz sene Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 2024 yılı için toplamda 27 bin personel alımının yapılacağı açıklanmıştı. Bunun üzerine başvuru şartları ve detaylar ise merak konusu oldu.

Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başvuruları başladı mı, başvuru şartları nedir?

Bu sene bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 27 bin sağlık personeli alımı yapılacağı ifade edilmişti. Konu ile ilgili henüz açıklamanın yapılmamasının ardından vatandaşlar tarafından da merak edilenler oldukça artmaya başladı.

2024 YILI SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz sene Aralık ayında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2024 yılı için toplamda 27 bin sağlık personeli alımı yapılacağı ifade edilmişti. Bunun üzerine bu sene başvuruların ne zaman başlayacağı ve alım gerçekleştirilmesi için sağlanması gereken şartların neler olduğu hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından 27 Aralık tarihinde Resmi Gazete'de yapılacak olan personel alımına ilişkin duyuru yayımlandı. Burada yapılan açıklamalar ise şu şekilde verildi;

Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2024 yılında uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şekilde tespit edilmesine 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başvuruları başladı mı, başvuru şartları nedir?

BAKANLIK KADROLARI DUYURDU!

Yukarıda verilen açıklamanın yanı sıra istihdam edilecek olan kadrolar da sayıları ile birlikte listede şu şekilde duyuruldu;

Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başvuruları başladı mı, başvuru şartları nedir? - Resim : 2

Yapılan açıklamalar çerçevesinde 1 adet diyetisyen, 9 adet ebe, 2 adet hemşire, 25 adet sağlık memuru, 1 adet sağlık teknikeri, 3.498 adet tabip ve 23.464 uzman tabip alımlarının gerçekleştirilerek, toplamda 27 bin sağlık personelinin farklı alanlarda istihdamının sağlanacağı ifade edildi.

SONRAKİ HABER