Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kuduz vakalarında artış yaşandığını açıkladı

Türkiye'nin en birinci gündem maddesi olan başıboş sokak köpekleri ve kuduz hastalığı konusunda yeni söylemler gelmeye devam ediyor. Konuya dair sağlık bilgilerini veren Bakan Koca tedirgin eden gelişmeyi açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kuduz vakalarında artış yaşandığını açıkladı

Başıboş sokak köpeklerinin insan hayatını tehdit etmesi ve kimi zamanda direk olarak can kayıplarına neden olması ülkeyi ayağa kaldırmıştı. Küçük çocukların başıboş hayvan saldırısına uğradığı için ölümle burun buruna gelmesi ve ağır travmalar yaşaması bir çok kesim tarafından dikkat çekmişti.

Bunun üstüne konuya dair yasal bir düzenleme çalışmaları ile ilgili ilk bilgilerin gelmesinin ardından bir kesimden de bu durumu asla kabul etmeyeceklerine dair sesler yükselmişti.

ANKARA'DA KÖPEK GETİRİLMESİ GÜNDEM OLMUŞTU

Bu iki zıt görüşten açıklamalar gelirken gündem bir de kuduz haberleri ile sarsıldı. Şanlıurfa'da bazı yerlerde kuduz vakaları çıkmasından dolayı karantina altına alınan yerler oluşu ve bir kadının Şanlurfa'dan hastalıklı 35 köpeği Ankara'ya getirdiğini açıklaması uzun süre konuşuldu.

Kuduz olayları ile ilgili kendisine sorular yöneltilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da istenmeyen bir gelişme olduğunu doğruladı. Kuduz vakalarında artış yaşandığını doğrulayan Koca buna karşın hayvanların uyutulma seçeneğine pek razı olmadığını dile getirdi.

"İNSANI OLARAK GÖNLÜM RAZI DEĞİL"

Bakan Koca görüşlerini "Bir tedbir alınması gerektiği kuduz vakalarından da belli. Tedbir ötenazi mi olmalı? Açıkçası insan, insani olarak gönlüm ötenaziden taraf değil" diyerek kişisel görüşünü ortaya koydu.

Bu konunun ardından kuduz vakalarının nasıl seyredeceği ve başıboş köpekler ile ilgili bir hamle olup olmayacağı beklenmeye başladı. Bu konunun uzun bir süre daha gündemde sıcaklığını koruması bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER