SADAT ne iş yapar? Adnan Tanrıverdi kimdir, neden vefat etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında başdanışmanı yaptığı Adnan Tanrıverdi bugün hayata gözlerini yumdu. Yaşanan bu gelişme sonrasında Tanrıverdi ve kurucusu olduğu SADAT bir kez daha gündem oldu.

SADAT ne iş yapar? Adnan Tanrıverdi kimdir, neden vefat etti

Bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden Tanrıverdi bugün 79 yaşında hayatını kaybetti. Eski asker olan ve Tuğgenerallik rütbesinde emekliye ayrılan Adnan Tanrıverdi 2012 yılında SADAT'ı kurmuştu.

ADNAN TANRIVERDİ KİMDİR?

Adnan Tanrıverdi 08 Kasım 1944 tarihinde Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. 1964 yılında Kara Harp Okuluna girdi. 30 Ağustos 1966 yılında; Topçu Subayı olarak pekiyi derece ile Kara Harp Okulunu bitirdi. 1967 yılında Topçu ve Füze Okulu Subay Temel Kursunu ikincilikle bitirdi. Mart 1967 tarihinde Teğmenliğe yükseldi.

1976-1978 yıllarında Kara Harp Akademisinde öğrenim görerek 1978 yılında Kurmay Subay statüsünü kazandı. 1980 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirdi. Kurmay Sb. olarak; 2nci Piyade Tümen Komutanlığında (Adapazarı) İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kurmay Başkan Vekilliği; Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği; Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı Lojistik ve Harekat Şube Müdürlükleri, Kurmay Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

Tanrıverdi 1990 yılında 8inci Kolordu Topçu Alay Komutanlığı (Malazgirt) görevine atandı. Bu görevde iken 30 Ağustos 1992 tarihinde Tuğgeneralliğe yükseltildi. 30 Ağustos 1996 yılında kadrosuzluktan emekliye sevk edildi. 2016-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Adnan Tanrıverdi için taziye mesajları paylaşılmaya başlandı.

SADAT NE İŞ YAPIYOR?

Tanrıverdi'nin kurucusu olduğu SADAT savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren özel bir şirket olarak biliniyor. Bir çok defa gündem olan ve hakkında çeşitli iddialar olan SADAT'ın resmi tanımlaması bu şekilde yapılıyor.

Tanrıverdi yarın İstanbul'da toprağa verilecek. Cenazesine çok sayıda siyasi ismin katılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER