Saatler geri alınacak mı 2024 Türkiye, ne zaman kış saati uygulaması gelecek?

Yaz saati uygulaması sona ererken Avrupa ülkeleri saatleri geri almaya hazırlanıyor. Türkiye'de kış saati uygulaması olacak mı, saatler geri alınacak mı? Merak edilen sorunun yanıtı geldi.

Saatler geri alınacak mı 2024 Türkiye, ne zaman kış saati uygulaması gelecek?

Kış saati uygulaması için araştırmalar artarken havaların erken kararması ile birlikte Avrupa ülkeleri yaz saati uygulamasına son vermeye hazırlanıyor. Türkiye'de ise hatırlanacağı üzere yapılan yasal düzenleme sonrasında kalıcı yaz saati uygulamasına geçiş yapılmıştı. Hava daha kararmadan sokaklarda okula giden küçük çocuklar ve zifiri karanlıkta evlerinden çıkmak zorunda kalan çalışanların yoğun tepkisine rağmen kalıcı yaz saati uygulaması iptal edilmemişti.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI BAŞLIYOR MU, TÜRKİYE'DE SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Türkiye'de 8 Eylül 2016 tarihinde alınan kararla kış saati uygulaması iptal edilirken kalıcı yaz saati uygulamasına geçiş yapılmıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

Saatler geri alınacak mı 2024 Türkiye, ne zaman kış saati uygulaması gelecek?

SAATLER NE ZAMAN GERİ ALINACAK 2024?

Avrupa ülkeleri uygulamaya devam ederken Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkı bu nedenle 2 saate çıkacak. Avrupa ülkelerinde bu sabaha karşı yapılan düzenleme ile kış saati başladı. Saatler 03:00'ü gösterdiğinde bir saat geriye alınarak 02:00 olarak düzenlendi. Türkiye'de ise kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle düzenleme yapılmadı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER