Saat verilerek uyarı yapıldı! MGM'den 10 ilde alarma geçiren açıklama

MGM tarafından yapılan hava durumu değerlendirmeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. MGM tarafından yapılan açıklamalar yakından takip edilirken son olarak 10 ilde alarma geçiren bir açıklamaya yer verildi.

Saat verilerek uyarı yapıldı! MGM'den 10 ilde alarma geçiren açıklama

Türkiye'de yüksek seyreden hava sıcaklıkları sonrası pek çok ilde sağanak yağış uyarısı yapılmış ve çeşitli bölgelerde sel, taşkın ile su baskını gibi olaylar meydana gelmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamalar yakından takip edilirken son olarak 10 ilde daha önemli uyarılar yapıldı.

MGM tarafından yapılan uyarılar vatandaşların gündeminde yer alırken yayımlanan yeni haritada 10 ile dikkat çekildi. 10 il için sarı kodlu alarm veren MGM, birçok kentte de sıcaklıkların artmaya devam edeceğini bildirdi.

MGM'DEN KUVVETLİ RÜZGAR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Osmaniye, Sinop, Sivas ve Van çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken yağışların da Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum çevreleri ile Kars ve Ardahan’ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiği ifade edildi.

Saat verilerek uyarı yapıldı! MGM'den 10 ilde alarma geçiren açıklama

Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ardından yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum çevreleri ile Kars ve Ardahan’ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Dolayısıyla MGM, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini ifade ediyor. Marmara'nın güneyi, kuzey ve Kıyı Ege ile Sinop ve Samsun çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak rüzgarın esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. 2 saatlik periyotta Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Bu çerçevede sel, su baskını ve taşkınların da meydana gelebileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER