RTÜK'ten yerel seçim öncesi siyasi partilere önemli hatırlatma!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından çok az bir zaman kalan 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili hatırlatma mesajı yayınlandı. Siyasi partilere ve bağımsız adaylara yapılan hatırlatmada 30 Mart akşamına kadar seçim propagandalarına devam edebilecekleri ifade edildi.

RTÜK'ten yerel seçim öncesi siyasi partilere önemli hatırlatma!

Türkiye gündemine bir çok olay girmesine rağmen ilk sırada 31 Mart yerel seçimleri geliyor. Siyasi partiler 81 il için çalışmalarına devam ederken, seçime bağımsız olarak hazırlanan isimlerde kendi imkanları ile gerçekleştirdikleri etkinlikleri sürdürüyor.

Bu kapsamda ülke genelinde seçim süreçlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlama görevini üstlenen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimi kapsamında vatandaşları ve seçime katılacak parti ile bağımsız adayları bilgilendiriyor. Olağan seçim takviminin kademe kademe gerçekleştirilmesi sürecini yöneten YSK'ya ek olarak çeşitli kurumlardan da seçim ile ilgili açıklamalar geliyor.

RTÜK'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Son olarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan seçimin katılımcılarına bir hatırlatma geldi. Yapılan hatırlatmada seçime katılan parti ve adaylara 30 Mart saat 18.00'e kadar medya aracılığıyla sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecekleri hatırlatıldı. RTÜK yaptığı açıklamada sadece seçime katılanlara değil, seçim kapsamında program yapan kanallara ve o programda yer alan kişilere de önemli uyarılarda bulundu.

Kurum yapılan açıklamada “Özellikle haber bültenleri ve haber programlarında gerek adaylar gerekse yayın moderatörleri veyahut yorumcular tarafından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na, siyasi parti Genel Başkanlarına, seçime katılacak adaylara iftira ya da hakaret içeren ithamlarda bulunulmaması gerekmektedir” diyerek siyasi ve seçim içerikli programların amacını aşmaması ve seçimleri manipüle etme girişimleri içinde olmaması gerektiğini vurguladı.

RTÜK'ten yerel seçim öncesi siyasi partilere önemli hatırlatma!

MERAKLA BEKLENEN SEÇİMLER 31 MART'TA

31 Mart gününe kadar gerek YSK gerek RTÜK gibi farklı kurumlardan açıklamaların gelmesi bekleniyor. Vatandaşlar günden güne artan seçim heyecanının en kısa sürede tamamlanmasını ve sorunsuz bir şekilde yeni döneme giriş yapılmasını temenni ettiklerini ifade eden paylaşımlarda bulunuyor.

SONRAKİ HABER