RTÜK Başkanı Şahin'den Taş Kağıt Makas dizisi hakkında açıklama!

Son dönemde yayımlandığı andan itibaren tepkilerin odak noktası haline gelen Taş Kağıt Makas dizisindeki sahneye ilişkin RTÜK Başkanı Şahin'den açıklama geldi.

RTÜK Başkanı Şahin'den Taş Kağıt Makas dizisi hakkında açıklama!

Ekranlarında kısa bir süre önce yayımlanmaya başlayan Taş Kağıt Makas dizisinde verilen bir sahne sosyal medyada gündem oldu. Kadınları aşağılayıcı sözler ve davranışların barındığı sahne hakkında RTÜK tarafından yapılan açıklamalar kapsamında incelemelerin başlatıldığı öğrenilmişti. Yapılan bu açıklamaların ardından konu hakkında yeni açıklama geldi.

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN'DEN TAŞ KAĞIT MAKAS DİZİSİ AÇIKLAMASI!

Dizide yer alan sahne hakkında soruşturmanın başlatılmasının ardından konu hakkında açıklamalarda bulunan RTÜK Başkanı Şahin, "Kadın istismarı içeren ve kadınlarımızı aşağılayan yapımlar merceğimizde. Birçok kez ifade ettiğimiz üzere kadınlar ve çocuklar kırmızı çizgimizdir. Bunun üzerinde hassasiyetle durmaya devam edeceğiz. Tartışmalı sahneler içeren diziye karşı hem vatandaşlarımızın hem de duyarlı STK'larımızın tepkilerini biliyor ve hassasiyetle takip ediyoruz. Yayına başladığı andan itibaren yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerin bulunduğu dizi hakkında gerekli incelemeyi başlatmış bulunmaktayız. Hiçbir zaman kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine neden olan ve kadın istismarı içeren yapımlara izin vermedik, vermeyeceğiz" ifadelerini sosyal medya hesabı üzerinden yayımladı.

Bu tür sahnelerin karşısında olunacağı ve müsaade edilmeyeceğinden bahsetti.

SONRAKİ HABER