RTÜK Başkanı Şahin yayın yasağı kararını delen medya kuruluşlarına seslendi

Diyarbakır Bağlanr'da kaybolan ve daha sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde RTÜK tarafından yayın yasağı kararı alışmış ve bu karar 9 Eylül öğle saatlerinde sona ermişti. RTÜK Başkanı Şahin, yayın yasağını delen medya kuruluşları olduğunu ifade ederek açıklama yaptı.

RTÜK Başkanı Şahin yayın yasağı kararını delen medya kuruluşlarına seslendi

21 Ağustos tarihinde kaybolan ve 19 gün boyunca aranan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde soruşturma devam ediyor. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduğu ve aynı bölgedeki Eğertutmaz Deresinde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayeti için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yayın yasağı kararı alınmış ve bu kadar da 9 Eylül tarihinde kaldırılmıştı.

Yayın yasağının kaldırılması ile beraber bazı basın yayın organları ve televizyon programlarında birbirinden farklı iddialar ortaya atılırken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den konuya ilişkin son dakika açıklaması geldi.

“YÜCE TÜRK ADALETİ, SORUMLU VEYA SORUMLULARA HAK ETTİKLERI CEZAYI VERECEKTİR”

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yayın yasağının olduğu süreçte bu yasağa uymayanlara değindi. RTÜK Başkanı Şahin, “Medyamıza Önemli Uyarı ve Hatırlatma” adıyla yaptığı paylaşımında, Narin’in ölümünden sorumlu olanların cezalarını çekeceklerini ifade ederek “Narin yavrumuzun katledilişi yüreklerimizi dağladı. Cinayet yargıdadır. Yüce Türk adaleti, sorumlu veya sorumlulara hak ettikleri cezayı verecektir” ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Şahin yayın yasağı kararını delen medya kuruluşlarına seslendi

Olayla ilgili yayın yasağının olduğu günlerde bazı medya kuruluşlarının mahkeme tanımaz tavırlarına ve pervasız yayınlarına şahit olunduğunu belirten RTÜK Başkanı Şahin, “İlgili mahkemenin yayın yasağını kaldırmasıyla birlikte konu hakkındaki haberler maksadını aşan boyutlara ulaşmıştır. Bazı medya organlarının gerçeği yansıtmak yerine sansasyonel bir tutuma girdiğini görüyoruz. Böylesi hassas bir durumda medyamızdan beklentimiz titiz ve temiz bir habercilik anlayışı sergilemesidir. Tüm medyamıza hatırlatmak isteriz ki, yargıya intikal eden konularla alakalı yayın serbestisi olmakla birlikte, adalet terazisini etkileyecek tavırlardan kaçınılması elzemdir.” ifadelerine yer verdi.

RTÜK Başkanı Şahin yayın yasağı kararını delen medya kuruluşlarına seslendi - Resim : 2

“YAYINLARINA HİÇBİR UYARIYA KULAK ASMADAN DEVAM EDEN BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

RTÜK Başkanı Şahin, 6112 sayılı Kanun’daki “Yayıncılık İlkeleri”nin Türkiye’deki tüm medyanın imza atarak onayladığı “Medya Etik İlkeleri” ve evrensel basın ilkelerinin tüm basın mensuplarının bilgisi dahilinde olduğunu ifade ederek, “Vicdanlara sığmayan, sorumlu yayıncılıktan çok uzak, reyting şehvetine kapılarak yalan, yanlış ve doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerle minik yavrumuzun bedeni üzerinden rahatsız edici boyutta detaylara girerek yapılan haberler tahammül sınırlarını aşmıştır. Yayınlarına hiçbir uyarıya kulak asmadan devam eden bir anlayışla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. Tüm yayıncıların RTÜK İzleme Dairesi tarafından tek tek arandığını belirten Başkan Şahin, yasağa uyan basın kuruluşlarına teşekkür etti.

SONRAKİ HABER