Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, TRT aleyhinde yapılan eleştiriler hakkında uyarıda bulundu.
ÜLKEMİZİN EN SAYGIN MEDYA KURULUŞU TRT'DİR
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, TRT’nin aleyhinde yapılan açıklamalara yönelik açıklamada bulundu. Şahin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Çeşitli suçlardan yargılama süreci devam eden bir siyasetçinin, tutukluyken, kamu yayıncılığı görevini tarafsızlık ve sorumlulukla yürüten TRT’yi hedef alan açıklamaları, hem kurumsal değerlere hem de kamuoyunun haber alma hakkına açık bir saldırıdır. Köklü yayıncılık geçmişiyle ülkemizin en saygın medya kuruluşlarından biri olan TRT, ilkeli yayıncılığı ve uluslararası itibarıyla Türkiye'nin sesi olmaya devam etmektedir. TRT'yi siyasi hesaplara alet etmeye yönelik bu sorumsuz beyanları kınıyor, kurumlarımızı hedef gösteren her türlü baskı ve algı operasyonuna karşı kararlılıkla duracağımızı tekrar hatırlatıyoruz."
TRT, devlet kurumu olması sebebiyle tarafsız yayıncılık anlayışını benimsemiştir. Fakat muhalif gruplar ve bazı kişiler TRT'nın yayın anlayışının taraflı olduğunu düşünmektedirler.