Roblox ne zaman açılacak? Açıklama geldi

7 Ağustos tarihinde erişime engellenen Roblox’un ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Uzun bir süredir kapalı olan oyun platformu için Roblox’tan açıklama geldi.

Roblox ne zaman açılacak? Açıklama geldi

Roblox, erişim sorunu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) uygulamaya girişi engellemişti. Bunun üzerine oyunu oynamak isteyen pek çok kişi Roblox ne zaman açılacak sorusuna yanıt aramaya başladı.

ROBLOX ERİŞİM ENGELİ

Roblox’a 7 Ağustos tarihinde erişim engeli getirilmişti. Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğinde çocukların istismarına sebep olacak içerikleri barındırması amacı ile erişim engeli kararı aldığını açıklamıştı. Peki, yaklaşık 1 aydır kapalı olan Roblox ne zaman erişime açılacak?

O dönemde BTK, yaptığı açıklamasında yasak kararına ilişkin, “Roblox.com 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

BTK TARAFINDAN YASAKLANMIŞTI

Bakan Uraloğlu, yasağın ilk dönemlerine ilişkin, “Çevrimiçi oyun platformu Roblox'un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı iledir. Karar UYAP'ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır” ifadesi kullanmıştı.

ROBLOX İÇİN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Roblox için yeni bir açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamasında sistemde bir yaş teyidi olmadığını belirtti. Yapılan tespitler noktasında süreci daha yakından takibe aldıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, yanlışların düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Süreci daha sıkı takip edeceklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, kendilerinin de yetkileri olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER